Rezultatele căutării

Despre calitate, inspre Nord, spre Sisesti!

Postat de Minciu pe 10 noiembrie 2018
| 0

Acul  busolei indica intotdeauna Nordul !(Minciu)

Zona cu cel mai insemnat potential rezidential din Capitala este zona de Nord. Se  contureaza pe zi ce trece, din ce in ce mai mult.

Cunoastem foarte bine teritoriul cunoscut uzual ca „zona Sisesti”.

Interesant prin locatie, prin ceea ce ofera.

Este o  intindere de pamant, de peste 2000 de ha,  atat cu  padure cat si cu lac.

Apa este sursa vietii iar padurea ne imbunatateste calitatea vietii.

Teritoriul cuprins in Sisesti-Straulesti-Ion Ionescu de la Brad a inceput dezvoltarea urbanistica mai tarziu fata de restul zonelor din Bucuresti-Nord, insa avantul luat confirma ca zona se remarca de departe in privinta calitatii urbanistice.

Acest lucru a fost posibil si datorita modernizarii Soselei Gheorghe Ionescu Sisesti si a Bulevardului Ion Ionescu de la Brad, unind astfel doua artere importante de comunicatie: DN1 si Soseaua Bucuresti –Targoviste cat si datorita largirii Centurii de Nord(Sos. Odaii) cat si aprobarii PUZ-ului de Nord(in prezent, anulat).

PUZ-ul coordonator al sectorului 1 este in lucru.

Daca ati stabilit ca v-ar placea sa locuiti aici, nimic mai simplu. Va invitam sa cunoasteti zona din punct de vedere urbanistic, tehnic si juridic. Este o zona cu multe PUZ-uri(valabile,expirate) si terenurile necesita suprapuneri in PUG, verificarea conditiilor de construire-POT, CUT, H.max cat si a vecinatatilor.

Ne raportam prezentarile la P.U.G.-ul Bucurestiului si la documentatii deja aprobate: P.U.D.-uri, certificate de urbanism, autorizatii de construire etc.

Promovam, indicam si sustinem  calitatea urbanistica!

Despre SISESTI (se) pot scrie multe. As sublinia doar faptul ca, prin numele pe care il poarta, GHEORGHE IONESCU  SISESTI,  are istorie doar pentru ca poarta numele marelui agronom roman, Georghe Ionescu-Sisesti, intemeietorul Institutului de Cercetări Agronomice al României. Intrarea in Soseaua Sisesti se face din Bulevardul Ion Ionescu de la Brad. Ion Ionescu de la Brad este primul profesor român de științe agricole – la „Academia Mihăileană” din Iași (1842-1848). Ion Ionescu de la Brad este primul care semnaleaza necesitatea folosirii perdelelor forestiere de protectie in lume in anul 1866 iar in 1870 instaleaza pe terenul fermei sale de la Brad de langa Roman „o plantatie cu scop de a crea adumbriri contra vantului”. Baneasa-Sisesti inregistreaza cea mai mare dezvoltare pe segmentele spatiilor rezidentiale, de birouri si de retail. Datorita amplasamentului in Nord,  in vecinatatea aeroportului, a noilor cladiri de birouri si a proiectelor de centre comerciale, zona Sisesti – Straulesti – Jandarmeriei – Sos. Odaii, a inceput sa se dezvolte mai dinamic.

Despre Sisesti  imi place sa spun ca este locul unde poti simti ca traiesti! Aici poti sa te indragostesti, sa simti ca traiesti, nu doar sa supravietuiesti! Are acel ceva. Pentru ca Sisesti nu este o zona, Sisesti este un sentiment. Este aparte dar nu departe, este aici, atat de aproape,  incat este indeajuns sa intindem mana si sa-l gasim. Este in continuarea zonei Baneasa si se bucura de verdele intens al padurii.  Daca privim pe harta portiunea cuprinsa intre Padurea Baneasa si Centura Nord-Odaii,  remarcati ca este singura palma de pamant neconstruita din Nordul Capitalei-asa are dimensiunea pe harta Bucurestiului, cat o palma. A fost intitulata  Cartierul Padurea Baneasa este in inima acestei zone.

O zona cu iz de munte : diferenta dintre acest teritoriu oxigenat de padure si zona de munte consta doar in formele de relief!

„Stejarul crește numai unde-i pământul bun, buruienile cresc pretutindeni.” — Mihai Eminescu, despre viață.

Magnetismul zonei atrage tot mai des oameni dornici sa locuiasca aici!

 „Sa ne imaginam cat de minunat poate fi sa  trecem zilnic in drumul spre casa pe langa Padurea Baneasa!” (Minciu)

Sa o construim frumos! Daca depinde de noi, nu are cum sa depinda de altii!

0 Anunțuri

Cristiana Minciu, due diligence consultant.

Comparați ofertele